Nieuws

ChristenUnie spreekt het beste dialect in Rijssen.
Lees verder...

Agenda

In de agenda staan allerlei evenementen, zoals concerten van Nedersaksische bands, optredens van cabaretgroepen, lezingen en cursussen. Vanwege de Corona ligt dat nu allemaal een beetje plat. Maar als deze ellendige pandemie straks voorbij is, hoop ik weer een mooie gevulde agenda te kunnen laten zien. Lees verder...

Vacatures

Hier kunt u een oproep plaatsen als u werk zoekt of aanbiedt.
Bekijk alle vacatures

Bezoekers

Vandaag 47
Deze week 191
Deze maand 413
Sinds 11-2008 593482

Cursussen met begeleiding van een docent
 

 

Kent u nog meer cursussen die niet in dit overzicht mogen ontbreken?
Laat het ons even weten.

 

 

 

 

Foto van de Grote Markt in Groningen door Wutsje.Huis van de Groninger Cultuur
Locatie: Groningen-stad
Soort cursus: Groepslessen

Deze cursus Grunniger toal geeft cursisten een blik in de wereld van de streektaal. De cursus vindt plaats op vier avonden. Iedere avond wordt er een ander aspect van de Grunneger toal onder de loep genomen: het verstaan en het spreken van het Gronings, de Groninger literatuur, de grammatica en spelling van het Gronings en tenslotte een avond over de Groningse mentaliteit in verband met de streektaal. Iedere les wordt verzorgd door een andere docent. Er zijn meerdere vervolgcursussen.
Website: Huis van de Groninger Cultuur

 

 

 

 

Cursus Drenths in Drenthe Huus van de Taol
Locatie: Diverse locaties, o.a. Beilen, Annen, Hollandscheveld, Nijevene, Wapserveen
Soort cursus: Groepslessen

Het Huus van de Taol organiseert al jaren met veel succes cursussen over de Drenthse taal en cultuur. U kunt kiezen uit verschillende cursussen, zoals Drenthse cultuur (de Drenthecursus), een vervolgcursus (Dieper deur Drenthe) en een cursus gericht op spelling. Een mooie groep docenten staat te popelen van ongeduld om u alles over de Drenthse taal en cultuur bij te brengen. Als u belangstelling heeft om een cursus van het Huus van de Taol te volgen kunt u contact opnemen via de webzijde van de organisatie.
Website: Huus van de Taol

 

 

 

Cursus Twents in HengeloTwentse Welle i.s.m. Volksuniversiteit Hengelo
Locatie: Gieterij 200, 7553 VZ Hengelo
Soort cursus: Groepslessen

Waar komen de verschillende streektalen oorspronkelijk vandaan? Hoe kan het dat de Twentse taal vandaag de dag nog steeds wordt gesproken? Heeft onze streektaal nog wat te betekenen in de toekomst? Deze en andere vragen worden beantwoord in deze cursus Twentse taal en cultuur. De cursus is bedoeld voor iedereen die de Twentse taal wil leren verstaan, spreken, begrijpen en lezen. Deze beginnerscursus is ook voor hen die het Twents wel machtig zijn maar graag meer willen weten over de achtergronden van de taal.
Website: ROC Twente

 

 

 
Citaat van de dag

"Als je in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou.
As-i'j in ne afgrund kiekt, kiekt den afgrund ok in ow. "
- Friedrich Nietzsche -
(1844-1900)

Helpen?

In 2020 en 2021 hoop ik deze webzijde flink uit te kunnen breiden. Het Nedersaksisch verdient dat: een mooie plek op het internet dat het startpunt is voor iedereen die iets met Nedersaksisch doet en voor iedereen die er meer van wil weten. Hoe kunt u helpen? Door ideeën aan te dragen. Ik heb zelf allerlei ideeën over wat ik nog op deze webzijde wil realiseren. Maar ik ben ook maar één mens. Als er iets is waarvan u denkt: "Dat zou nou echt moeten staan op hèt digitale platform voor het Nedersaksisch!", laat het me weten, dan ga ik dat proberen te realiseren.
Contact opnemen