Nieuws

ChristenUnie spreekt het beste dialect in Rijssen.
Lees verder...

Agenda

In de agenda staan allerlei evenementen, zoals concerten van Nedersaksische bands, optredens van cabaretgroepen, lezingen en cursussen. Vanwege de Corona ligt dat nu allemaal een beetje plat. Maar als deze ellendige pandemie straks voorbij is, hoop ik weer een mooie gevulde agenda te kunnen laten zien. Lees verder...

Vacatures

Hier kunt u een oproep plaatsen als u werk zoekt of aanbiedt.
Bekijk alle vacatures

Bezoekers

Vandaag 38
Deze week 182
Deze maand 404
Sinds 11-2008 593473

Opleidingen
 

 

Nedersaksisch studeren op een universiteit of hogeschool

 

 

 

 

RijksUniversiteit Groningen (RUG)
Rijksuniversiteit Groningen Binnen de opleiding Nederlandse Taal- en Letterkunde is het aan de RUG mogelijk om een bijvak Nedersaksisch te volgen. Sinds 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (geboren te Emmen in 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Gedurende één dag per week houdt hij zich bezig met onderzoek naar het Nedersaksisch en in het bijzonder naar het Gronings.
Meer informatie...

 
Citaat van de dag

"Als je in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou.
As-i'j in ne afgrund kiekt, kiekt den afgrund ok in ow. "
- Friedrich Nietzsche -
(1844-1900)

Helpen?

In 2020 en 2021 hoop ik deze webzijde flink uit te kunnen breiden. Het Nedersaksisch verdient dat: een mooie plek op het internet dat het startpunt is voor iedereen die iets met Nedersaksisch doet en voor iedereen die er meer van wil weten. Hoe kunt u helpen? Door ideeën aan te dragen. Ik heb zelf allerlei ideeën over wat ik nog op deze webzijde wil realiseren. Maar ik ben ook maar één mens. Als er iets is waarvan u denkt: "Dat zou nou echt moeten staan op hèt digitale platform voor het Nedersaksisch!", laat het me weten, dan ga ik dat proberen te realiseren.
Contact opnemen