Agenda

In de agenda staan allerlei evenementen, zoals concerten van Nedersaksische bands, optredens van cabaretgroepen, lezingen en cursussen. Vanwege de Corona ligt dat nu allemaal een beetje plat. Maar als deze ellendige pandemie straks voorbij is, hoop ik weer een mooie gevulde agenda te kunnen laten zien. Lees verder...

Bezoekers

Vandaag 29
Deze week 173
Deze maand 395
Sinds 11-2008 593464

Nieuws 

Nieuws over de Nedersaksische regio's, de Nedersaksische taal en de Nedersaksische cultuur.

 

 

Christenunie spreekt beste dialect van Rijssen

27 maart 2009

Tijdens de jaarlijke dialectvergadering van de gemeente Rijssen-Holten werd de Karel Schönfeld Wichers Wisselbokaal uitgereikt aan CU-raadslid B. Tijhof. De bokaal, vernoemd naar Karel Schönfeld Wichers, de broer van Herman Karel Schönfeld Wichers (Belcampo) wordt jaarlijks uitgereikt aan het gemeenteraadslid dat zich het best verstaanbaar kan maken in het dialect. Karel Schönfeld Wichers heeft in Rijssen gewoond en een studie gemaakt van het plaatselijke dialect.

Door de jury werd er gekeken naar drie criteria:

1. Kö'j ne verstoan?

2. Kö'j ne begriepn?

3. Dut 'e mooj plat?

In de aanloop naar de jaarlijkse dialectvergadering kreeg burgemeester Bort Koelewijn Twentse lessen van raadslid Kastenberg.

Eerder kwam de gemeente Rijssen-Holten al in het nieuws omdat het gemeentehuis officieel meertalig is: aan de balie mag men Nederlands, Twents en Sallands spreken.
Citaat van de dag

"Als je in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou.
As-i'j in ne afgrund kiekt, kiekt den afgrund ok in ow. "
- Friedrich Nietzsche -
(1844-1900)

Helpen?

In 2020 en 2021 hoop ik deze webzijde flink uit te kunnen breiden. Het Nedersaksisch verdient dat: een mooie plek op het internet dat het startpunt is voor iedereen die iets met Nedersaksisch doet en voor iedereen die er meer van wil weten. Hoe kunt u helpen? Door ideeën aan te dragen. Ik heb zelf allerlei ideeën over wat ik nog op deze webzijde wil realiseren. Maar ik ben ook maar één mens. Als er iets is waarvan u denkt: "Dat zou nou echt moeten staan op hèt digitale platform voor het Nedersaksisch!", laat het me weten, dan ga ik dat proberen te realiseren.
Contact opnemen