Agenda

In de agenda staan allerlei evenementen, zoals concerten van Nedersaksische bands, optredens van cabaretgroepen, lezingen en cursussen. Vanwege de Corona ligt dat nu allemaal een beetje plat. Maar als deze ellendige pandemie straks voorbij is, hoop ik weer een mooie gevulde agenda te kunnen laten zien. Lees verder...

Bezoekers

Vandaag 45
Deze week 421
Deze maand 1723
Sinds 11-2008 570725

Muziek
 

 

 

Nedersaksisch - daar zit muziek in!
Met muziek kun je je hart laten spreken. En streektaal is bij uitstek de taal van het hart. Geen wonder dus, dat er vele bands actief zijn in het Nedersaksische taalgebied. Hieronder vind je een overzicht. Deze pagina wordt later nog verder uitgebouwd met uitgebreide informatie per zanger/band.


Alex Vissering
Boh Foi Toch
Bökkers
Bukkes
Daniel Lohues
Ede Staal
Erwin de Vries
Fritz Bultmann
Godewind
Goed Goan
Hail Gewoon
Jan Ottink Band / Hádiejan
Jovink en de Voederbietels
Kennèh
Martijje Lubbers
Mooi Wark
Nedersaksisch Vocaal Ensemble
Normaal
De Plattfööt
Rooie Rinus en Pé Daalemmer
Speelwark
Spöl
Stichting Samen Spontaan Tekeergaan
Swinder
Wia Buze

 
Citaat van de dag

"Het leven is als een doosje bonbons: je weet nooit wat je nu weer gaat krijgen.
'T leavn is as ne deuze bonbons. I'j wet joa neuit wat i'j noo wear kriegt. "
- Winston Groom -
(1944)

Helpen?

In 2020 en 2021 hoop ik deze webzijde flink uit te kunnen breiden. Het Nedersaksisch verdient dat: een mooie plek op het internet dat het startpunt is voor iedereen die iets met Nedersaksisch doet en voor iedereen die er meer van wil weten. Hoe kunt u helpen? Door ideeën aan te dragen. Ik heb zelf allerlei ideeën over wat ik nog op deze webzijde wil realiseren. Maar ik ben ook maar één mens. Als er iets is waarvan u denkt: "Dat zou nou echt moeten staan op hèt digitale platform voor het Nedersaksisch!", laat het me weten, dan ga ik dat proberen te realiseren.
Contact opnemen