Nieuws

ChristenUnie spreekt het beste dialect in Rijssen.
Lees verder...

Agenda

In de agenda staan allerlei evenementen, zoals concerten van Nedersaksische bands, optredens van cabaretgroepen, lezingen en cursussen. Vanwege de Corona ligt dat nu allemaal een beetje plat. Maar als deze ellendige pandemie straks voorbij is, hoop ik weer een mooie gevulde agenda te kunnen laten zien. Lees verder...

Vacatures

Hier kunt u een oproep plaatsen als u werk zoekt of aanbiedt.
Bekijk alle vacatures

Bezoekers

Vandaag 43
Deze week 43
Deze maand 2102
Sinds 11-2008 488020

Opleidingen
 

 

Nedersaksischstuderen op een universiteit of hogeschool

 

Wij streven er naar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Weet u een universiteit of hogeschool waarNedersaksisch gestudeerd kan worden die hier nog niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

Nedersaksischstuderen op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je Nedersaksisch op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij de volgende opleidingen.

 

 

 

RijksUniversiteit Groningen (RUG)
Binnen de opleiding Nederlandse Taal- en Letterkunde is het aan de RUG mogelijk om een bijvak Nedersaksisch te volgen.
Meer informatie...

 
Citaat van de dag

"Wie geen vreemde talen kent, snapt niets van zijn eigen taal.
Wel gin sproakn van oaver de grens wet, begrip niks van zien eigen sproake. "
- Johann Wolfgang von Goethe -
(1749-1832)

Helpen?

In 2020 en 2021 hoop ik deze webzijde flink uit te kunnen breiden. Het Nedersaksisch verdient dat: een mooie plek op het internet dat het startpunt is voor iedereen die iets met Nedersaksisch doet en voor iedereen die er meer van wil weten. Hoe kunt u helpen? Door ideeën aan te dragen. Ik heb zelf allerlei ideeën over wat ik nog op deze webzijde wil realiseren. Maar ik ben ook maar één mens. Als er iets is waarvan u denkt: "Dat zou nou echt moeten staan op hèt digitale platform voor het Nedersaksisch!", laat het me weten, dan ga ik dat proberen te realiseren.
Contact opnemen